Inruilwaarde

Opzoek naar de inruilwaarde van jouw auto? Kijk op onze site en ken de waarde van het inruilen.

afbeelding golf 4 Wanneer je opzoek bent naar een ander auto wil je natuurlijk wel wat terug voor je huidige auto. Zo hoef je niet (te) veel bij te betalen bij de aanschaf van je nieuwe auto. Veel autobedrijven nemen je oude auto in en verkopen deze weer via hun occasion kanaal. Zo verdienen ook zij nog aan de inkoop en uiteindelijk de verkoop van je auto. Wat is nu een goede prijs voor je huidige auto? Je zou de dagwaarde van je auto kunnen nagaan. Daar vind je op onze website heel veel informatie over, maar dat is niet de handelswaarde van de auto. De dagwaarde van de auto geeft aan wat de auto nog waard is. Met andere woorden hoeveel er al is afgeschreven van de auto. Een mooi rekenmodel voor verzekeraars die dagwaarde van je auto. Bij verkoop wil je weten wat de waarde van de auto is in het handelsverkeer. Je wilt een goede prijs voor je auto in plaats van een minimaal bod. Hoe kom je nu achter de inruilwaarde van je auto?


Auto

Inruilwaarde auto's zijn online te vinden. Oriëntatie op de automarkt is handig, maar niet nodig. Er zijn op internet diverse plekken waar auto's aangeboden worden. Zo lang er internet is, is er een florerende handel in auto's. Je kent waarschijnlijk wel de websites zoals:


Op deze websites staan honderden auto's te koop en wellicht ook wel 1 die lijkt op die van jou. Op deze manier kun je dus kijken wat anderen vragen voor hun auto. Je kunt voor jezelf hier een waarde voor afleiden, een soort van richtwaarde zeg maar. Wanneer je nu naar een dealer gaat om over de waarde van je auto te praten weet je wat je er nog voor zou kunnen krijgen wanneer je hem zelf verkoopt. Daar zit hem natuurlijk ook de kneep. Niet elke dealer of garagehouder is even happig op je auto dat komt omdat voor hem of haar de waarde bestaat uit twee componenten. Degene die overweegt om de auto van jou in te ruilen houdt rekening met:
  • De waarde van de auto - handelswaarde of de waarde van de auto in de boeken van de inkoper
  • De marge die de inkoper op de auto moet/kan maken op de verkoop van je auto
  • Stallingkosten auto wanneer de auto nog niet is verkocht
  • Garantie kosten ten aanzien van de nieuwe koper van de auto
Hiermee rekening houdend zijn er een aantal tips die de inruilwaarde van je auto mogelijk verhogen.


Tips

auto inruil tips post-it Wij hebben handige informatie om de inruilwaarde te verhogen. Waar kun je opletten bij het inruilen van je auto? Er zijn natuurlijk een aantal aspecten die je zou kunnen aangrijpen om de inruilwaarde van je auto te verhogen. Let er dus op dat het inkopende garagebedrijf kosten heeft aan het verkopen van jouw auto. Daar is dan ook direct de eerste tip - zorg dat je auto in uitmuntende staat is, mooi gepoetst is en zo de verkoop in kan. Hiermee bespaar jij de dealer of garagehouder kosten om de auto verkoopwaardig te krijgen. Een flinke poetsbeurt kan de dealer al gauw enkele tientallen euro's kosten. Tel uit je winst als jij de auto blinkend en vooral ook schoon van binnen kunt aanbieden. Bepaal op internet waar dezelfde auto te koop voor wordt aangeboden. Zo heb jij in je hoofd wat een verkoop prijs zou kunnen zijn. Op de website Gaspedaal vind je alle auto's met hun mogelijke verkoopwaarde. Hou dit bedrag in je hoofd vast en loop daar mee de dealer binnen. Zo weet je in ieder geval waar je het over hebt. Wees realistisch, als een dealer niets met je auto kan doordat deze te oud is kost het de dealer dus veel moeite (tijd) om je auto te verkopen. Daarnaast zal een dealer je auto aan een andere auto opkoper moeten verkopen, omdat het merk van de inruilauto niet binnen zijn portfolio past. Dit zal natuurlijk ook de prijs drukken. Prijzen van populaire auto's zijn redelijk goed in te schatten via de diverse websites. Daarnaast zal een inkopende auto dealer je meer terug geven voor je auto als hij inschat dat de verkoop hem makkelijk af gaat. Realiseer je in ieder geval dat hoe langer een auto te koop staat bij een autobedrijf hoe duurder deze zal worden. Als de verkoper jouw auto weer met garantie moet verkopen (en dat is wel wat de meeste kopers van een auto eisen) zal dit ook kosten met zich mee brengen. Om achter zijn garantie te kunnen staan zal een dealer mogelijk kosten moeten maken aan je auto. Hou hier rekening mee en zorg bijvoorbeeld dat je auto volledig in goede staat bij het inruilen kan worden aangeboden. Een recente apk keuring kan de inruilwaarde al verhogen. Een volledig bijgehouden onderhoudshistorie van je auto is ook een pluspunt, dit neemt namelijk enkele risico's weg bij de auto inkoper. Kijk ook eens naar de staat van de banden die zeggen ook veel over je rijgedrag. Met deze tips in het achterhoofd ga je net wat beter van start met de onderhandelingen bij de aanschaf van je nieuwe auto. Wij wensen je natuurlijk alles succes toe!