Wegenbelasting berekenen

Motorrijtuigenbelasting is een kostbare zaak. De tarieven die voor de wegenbelasting worden belast zijn op deze pagina te berekenen. U betaalt maandelijks of per kwartaal veel geld. Het tarief is afhankelijk van enkele zaken zoals gewicht van uw auto, de provincie waar in u woont.

Vult u in het onderstaande weergeven formulier uw gegevens in. En druk op de knop bereken de wegenbelasting. Daarna wordt geheel gratis en automatisch het tarief berekent. De wet van de de motorrijtuigenbelasting bij auto's is aan verandering onderhevig. Zo zijn er ook enkele uitzonderingen die het geldende tarief wijzigen, bijvoorbeeld zuinige auto's en oldtimers. Die zijn niet in deze motorrijtuigenbelasting berekening opgenomen.

  Bereken hier de motorrijtuigenbelasting en wegenbelasting.

Tarieven voor andere motorrijtuigen

Voor het opvragen van de tarieven van een caravan, motor of bestelauto kunt u terecht op de volgende website www.wegenbelasting.nu. De tarieven wijzigen elk jaar door de aanpassingen die de overheid doet. Deze kunt u direct bekijken en nalezen op de website van de www.belastingdienst.nl. Door het wijzigende beleid is het verstandig om het nieuws in de gaten te houden. Zo kan het zijn dat u in een volgend jaar veel meer gaat betalen. En bij de keuze van een diesel of benzinemotor is goed om even na te gaan wat u moet betalen.